jtemplate.ru - free extensions for joomla

Vizita reprezentanţilor Universității din Split (Croația) în UCCM în cadrul programului de mobilitate academică Erasmus +

Cooperarea internațională și internaționalizarea reprezintă unul dintre obiectivele strategice cheie ale Universității Cooperatist-Comerciale din Moldova. În perioada 13-18 februarie 2023, Universitatea a găzduit o echipă de reprezentanți ai staff-ului academic și administrativ de la Universitatea din Split (Croația), vizită realizată în cadrul programului de mobilitate Erasmus +.

În timpul vizitei, dr. Mia Vatavuk, șefa Biroului Relații Internaționale și Mobilitate, dr. sc. Petar Pepur, șeful Departamentului Studii Profesionale a Universității, dr. Goran Ćorluka, șef adjunct Departamentul pentru predare şi cooperare internațională au avut întâlniri cu personalul administrativ al UCCM, membrii Facultății Științe Economice și Juridice, membrii departamentului Economie și administrarea afacerilor, și li s-au oferit informații detaliate despre Universitate, sistemul de învățământ național și altele. Totodată, discuțiile s-au axate pe subiecte precum perspectivele extinderii relațiilor de cooperare științifică și academică între universități, schimbul de experiență, metodologii și practici de predare considerând provocările societății contemporane.  

Dr. Goran Ćorluka, șef adjunct pentru predare şi cooperare internațională, lector la Universitatea din Split (Croația), a susținut un șir de prelegeri la Universitatea Cooperatist-Comerciala din Moldova, activitate prevăzută în cadrul Programului de mobilitate academică a cadrelor didactice Erasmus+.

     

Colegii din Croația s-au arătat interesați de propunerea cooperării științifice și profesionale în ceea ce privește cercetarea și publicarea în comun a rezultatelor realizate, posibilitățile de cooperare viitoare în diverse proiecte educaționale. Au fost stabilite contacte și schimb de experiență în activitatea Biroului Relații Internaționale și Mobilitate (Univ. din Split) și Serviciul Internaționalizare și promovare (UCCM).