jtemplate.ru - free extensions for joomla

Specialitatea 0412.1 Finanţe şi bănci

Specialitatea Finanţe şi Bănci are ca principal obiectiv formarea viitorilor specialişti în activităţi financiar-bancare private şi publice, inclusiv în cele specifice burselor, asigurărilor, din economia reală, dar şi în celelalte domenii. Ea vizează un domeniu foarte solicitat de funcţionarea mecanismelor economiei de piaţă şi dezvoltarea durabilă a societăţii, profund implicat în asigurarea premiselor de integrare a Republicii Moldova. 

Absolvenții specialității Finanţe şi Bănci au perspective mari de a se integra în toate segmentele economice şi sociale, deoarece latura financiară este inerentă tuturor activităţilor umane. Pledează în acest sens şi experienţa promoţiilor anterioare atestând faptul că ei pot beneficia de bune plasamente pe piaţa muncii, mai ales pe fundalul dezvoltării sistemelor financiar-bancare în plan naţional şi internaţional.
Aderarea la structurile europene duce la o amplificare a activităţii instituţiilor financiare, inclusiv prin pătrunderea unor noi actori pe pieţele financiare.

Formarea competenţelor generale şi specifice ale profesionistului din domeniul de formare profesională Finanțe și bănci reprezintă o preocupare majoră a programului de studii la ciclul I (licenţă) Finanţe şi Bănci. În acest context, domeniul de formare profesională dat are drept scop formarea personalităţii integre și profesioniste, pentru a face faţă cerinţelor actuale și de perspectivă a pieţii forţei de muncă locale și internaţionale.

Finalizarea studiilor la programul de studii la ciclul I de licenţă Finanţe şi Bănci oferă absolvenţilor posibilitatea ocupării unor posturi/funcţii diverse atât în companii private, cât şi în instituţii publice.
Conform Clasificatorului ocupaţiilor din Republica Moldova (CORM 006-14), absolvenții specialităţii Finanţe şi bănci, ciclul I licenţă, pot activa la:

  • întreprinderi;
  • instituţii şi organizaţii de stat şi private;
  • centre de cercetări ştiinţifice;
  • organele de administraţie publică.

Absolventul specialităţii Finanţe şi Bănci este pregătit pentru activitate în calitate de: economist în domeniu, manager financiar, manager relaţii financiare, analist financiar, consultant financiar/fiscal, agent bancar, ofiţer operaţiuni financiar-bancare, ofiţer de credite, administrator credite, administrator capital de risc, analist bancar, consilier financiar, administrator de portofoliu, auditor financiar, manager de trezorerie, alte opţiuni ocupaţionale în domeniu.

Dosar informațional (Ghid pentru studenți și profesori) specialitatea 0412.1. Finanțe și bănci

Descarcă planul de învățămînt pentru specialitatea "Finanţe şi bănci"