jtemplate.ru - free extensions for joomla

Atelier de lucru privind ghidarea în carieră

La 23 noiembrie, reprezentanții Universității Cooperatist-Comerciale din Moldova (UCCM), au participat la atelier de lucru privind ghidarea în carieră a tinerilor, eveniment organizat de Direcția generală ocuparea forței de muncă municipiul Chișinău (DGOFM).

    

În cadrul atelierului au fost puse în discuție următoarele subiecte:

- Măsuri de ocupare a forței de muncă.

- Servicii de ghidare în carieră.

- Oportunitățile Platformei COGNITRON CAREER PLANNER în ghidarea  în carieră.

- Propuneri, sugestii privind organizarea în comun a activităților cu Centrele de ghidare în carieră din cadrul instituțiilor de învățământ superior.

Doamnele Ala ȘUPAC, șefa Direcției generale ocuparea forței de muncă mun. Chișinău, Mariana SCUTELNIC, șefa Direcției ocuparea forței de muncă, Veronica ȚÎCU, specialist principal au prezentat servicii de ghidare în carieră oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă  și șomerilor, măsuri de ocupare a forței de muncă.

    

În cadrul evenimentului, reprezentanții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova, au prezentat activitățile de consiliere și ghidare în carieră organizate de acestea, dar și provocările, perspectivele viitoare de dezvoltare a colaborării cu Direcția generală ocuparea forței de muncă mun. Chișinău (DGOFM).

DGOFM Chișinău și reprezentanții instituțiilor de învățământ superior, a Centrelor de ghidare în carieră din cadrul instituțiilor superioare de învățământ au convenit asupra elaborării unui plan de măsuri cu includerea diverselor activități pentru studenți/masteranzi, cu implicarea angajatorilor, organizarea târgurilor de carieră etc.

Mulțumim Direcției generale ocuparea forței de muncă mun. Chișinău pentru informațiile utile oferite, pentru discuțiile constructive, dar și pentru deschiderea pentru parteneriat, colaborare și realizare a activităților privind ghidarea în carieră, orientarea profesională.